5 september 2021
14:00

IFK Västerås FK P06

Referat: Köping FF P06 - IFK Västerås FK P06

Igår åkte vi till Köping för att spela om att hänga kvar i toppen av serietabellen. Det var ett rejält taggat gäng som klev ut på den gröna mattan och som verkligen presterade. Killarna spelade en av säsongens bästa matcher mot ett Köping som ställde upp med en riktigt bra elva. Publiken bjöds på en grymt kul och tempofylld match med mycket chanser åt båda hållen.

Köping inleder väldigt piggt och deras snabba forwards sätter vårt försvar på prov direkt men vårt försvarsspel är behärskat och kan avvärja anfallen. Gradvis tar vi över mer och mer av spelet och skapar mycket målchanser där det länge såg ut att bli en sån där dag där inget går in i mål. Till slut lossnar det på en av många hörnor genom volley av James. 0-1.
Det känns stabilt och lutar åt mer mål för oss då en märklig situation inträffar med en stolpträff som döms mål till Köping, 1-1. Vi tappar fokus efter den händelsen och Köping utnyttjar det till att även kunna göra 2-1 precis före halvlek.

Halvleksvilan handlar om att släppa frustrationen och fokusera på att gå ut och vinna andra halvlek. Killarna gör det riktigt bra även om andra halvlek blir jämn och tät med böljande spel och chanser åt båda hållen. Köping får straff och det ser mörkt ut på IFK bänken men Leon räddar och startar upp en kontring som vi uttnyttjar och Eddie kan stöta in i mål till 2-2. Det går snabbt både i hockey och fotboll ibland! Sista delen av matchen kan gå hursomhelst, vi har ribbträff och flera chanser där det "bara är att sätta till foten" eller våga ta avslutet men det är Köping som drar längsta strået och gör 3-2 som blir slutresultatet.
Tack till publiken, domaren och Köping för en kul och spännande match!

Mycket bra spelat och kämpat av alla IFK killar där flera fick spela samtliga 90 minuter för första gången då bänken som var tunn från början till slut blev helt utan avbytare. Vi laddar om inför GIF nästa helg!